Remco Gonggrijp Architect zorgt voor ontwerp en begeleiding in de woning- en bedrijfsbouw. Het werk wordt gekenmerkt door creatieve ruimtelijke vormgeving, uitgewerkt in bouwtechnisch haalbare ontwerpen. Met ervaring in zowel architectuur als in bouwtechniek levert de architect unieke meerwaarde in het ontwerpen en uitwerken van projecten.

De werkwijze wordt gekenmerkt door goede samenwerking en overleg met de opdrachtgever en collega’s. Van ontwerp tot de uitvoering wordt er gestructureerd gewerkt. Overleg over de wensen wordt ondersteund met ruimtelijke schetsen, 3D-impressies of maquettes.

 

 
Heeft u een kavel op het oog of net aangekocht waarvoor u een idee wilt laten uitwerken, dan kunt u altijd eerst een schetsontwerp ter inspiratie laten maken. Hierbij kunt u afzonderlijk van het hele bouwtraject alvast een ontwerp voor uw kavel laten maken.    meer info      
 
 

Duurzame vrijstaande woning

 

In ontwerp is slim gebruik gemaakt van natuurlijk gebruik van licht en warmte. Daarnaast wordt in de gevels hoogwaardige isolatie opgenomen om een hoge rc-waarde te realiseren. In combinatie met hoge rendementsbeglazing heeft de woning hierdoor minder warmteverlies en met een balansventilatiesysteem en warmteterugwinning is in de goed geļsoleerde woning  de warmtevraag gering en het energiegebruik laag. Het licht hellende dak kan tot slot worden voorzien van zonnecollectoren inclusief een zonneboiler om de stookkosten verder te beperken.

Voor de gevels wordt een duurzame houtsoort gebruikt. Deze kan door een warmtebehandeling verduurzaamd worden waardoor het in de loop der tijd mooi egaal vergrijst. Het kan ook met een Lazuur of Beits behandeld worden voor kleurbehoud.

 

Tekstframent uit publicatie november 2018